Årets Kontorbyggeri

Ambiente er kåret til Årets Kontorbyggeri 2020

Nohrcon har netop overrakt prisen for Årets kontorbyggeri 2020 til projektteamet bag Ambientes nye, atmosfærefyldte domicil i Skanderborg. En offentlig afstemning og en fagjury understregede, at det kombinerede kontor- og produktionsmiljø har nået nye højder. Juryen fremhævede bl.a., hvordan bygningen afspejler virksomhedens DNA såvel ude som inde. Ambientes kreative direktør, Michael Skjødt, er stolt af prisen og pointerer, at god indretning ikke behøver være forbeholdt de få, men at penge strækker langt, når man udfordrer konventionerne.

Kåringen af Årets kontorbyggeri har til formål at sætte fokus på og debattere godt kontorbyggeri til inspiration for andre.

4 domiciler var nomineret til prisen:

• Ambientes nye domicil i Skanderborg
• Framehouse - nyt kontorhotel på Amager
• Fredsted Floors og Global Timbers nye lagerbygning og kontor i Aarhus
• Kontorknudepunkt Kalvebod Brygge - nyt fælles kontordomicil til 5 statslige styrelser i København

Vinder-domicilet: Højtflyvende ambitioner rammer den helt rigtige atmosfære

Ambiente betyder atmosfære på spansk, og det er derfor ikke tilfældigt, at det lige netop er den gode atmosfære, der er i centrum i det nye 11.500 m2 store domicil i Skanderborg – og det har de mange, der har stemt på projektet, nok også kunnet fornemme.

Bygningen til de 52 ansatte rummer administration, lagerhal og produktion for firmaet Ambiente, der designer og bygger messestande, butikker og indretter domiciler for andre virksomheder. Visionen og ambitionen har været at skabe fremtidens domicil med fleksibilitet, velvære og ”value for money” i fokus - byggeriet kostede således ca. 30% mindre, end hvad projekter i den størrelse normalt koster, uden at gå på kompromis med sjæl og identitet.

Udvendigt ser den minimalistiske facade i beton og stål ikke ud af noget specielt. Men indenfor bliver man mødt af en verden af lys, rummelighed og ikke overraskende; atmosfære. Stilen er rå med ubehandlede betonvægge og synlige el- og ventilationsanlæg. Den rå stil brydes af White City: 18 hvide ”huse” stablet forskudt oven på hinanden, og så den store grønne atriumgård med overdækket terrasse. Ganske enkelt en drøm af et domicil.

Fagjuryen udtalte bl.a. følgende om Ambientes domicil ved nomineringen:

"Nordisk, minimalistisk, tidløst, funktionelt og gennemtænkt ned til mindste detalje, men samtidig smukt, moderne og stemningsfuldt domicil. En unik atmosfærefyldt bygning designet til at skabe gode rammer om medarbejderne."

"A unified office experience where the landscape, architecture and interior design have all been carefully considered and designed in response to the client’s unique identity and business."

"Bygningen afspejler ude som inde virksomhedens DNA, men er samtidig designet på en sådan måde, at den er anvendelig for mange andre typer virksomheder, hvilket sikrer en bæredygtig, fremtidig brug for huset."

Michael Skjødt, indehaver og kreativ direktør for Ambiente A/S, udtaler:

"Målsætningen var at bygge noget, der ikke er set før, og som får folk til at sige wauw. Og frem for alt et sted, der er fedt at arbejde og være. Helt fra starten besluttede vi, at budgettet ikke måtte være en begrænsning, men en mulighed for at udfordre vores egen kreativitet. Vi er meget stolte af at vinde Årets Kontorbyggeri 2020 for Ambientes hovedkontor i Skanderborg. Vi vil gerne bruge prisen for Årets Kontorbyggeri 2020 aktivt, som et vidnesbyrd om, at god indretning ikke behøves at være forbeholdt de få, men at penge strækker langt, når man udfordrer konventionerne."

Sebastian Schroers, Founding Partner, Ardess, udtaler:

”Det er en stor glæde for Ardess at modtage prisen for Årets Kontorbyggeri 2020. Projektet indskriver sig i en typologi (domicil ved motorvejen) som mange gange savner ambitioner og arkitektonisk kvalitet uden at ”larme”, derfor er den faglige stolthed desto større, da projektets kerne netop har været at skabe nogle unikke rammer og gennemtænkte løsninger, som udfolder virksomhedens dna og virke. Et stedtilpasset arkitektonisk greb som balancerer et bygbart koncept og skarp økonomi til en atmosfærefuld helhed, ude som inde.”

Per Henriksen, CEO i KT Erhvervsbyg, udtaler:

”Ambientes nye domicil er kulminationen på et stærkt samarbejde, hvor den arkitektoniske, æstetiske og praktiske tænkning har været i fokus fra start til slut. I KT Erhvervsbyg er vi meget stolte over kåringen, som viser værdien af et tæt samarbejde, hvor parterne kan yde sparring og udvide hinandens horisont og visioner for erhvervsbyggerier, hvilket Skanderborgs Kommunes konstruktive tilgang også har bidraget til. Det gode samarbejde har også vist sig økonomisk ved, at partneringaftalen holdt sig under budget inkl. diverse tilvalg på trods af en forholdsvis kort byggeperiode.